Thursday, May 15, 2014

Garam Bukit Ionik

Teks:Shehren Shahadan


Kegunaan Garam ini terbahagi kepada dua iaitu sebagai :-

1) Garam Masakan

Garam menambah perisa kepada makanan dan sebagai bahan pengawet. Selepas menggunakan garam ini anda tidak lagi perlu mencampurkan masakan anda dengan perisa tambahan yang lain.

Garam bukit (seperti gambar) pula berasal dari gunung-ganang. Warnanya ialah kemerahan atau pink. Yang terbanyak di pasaran ialah garam Himalaya - iaitu digali dari batu mineral di pergunungan Himalaya. 


2) Garam Mandian & rendaman kaki.
Khasiat merendam kaki dengan Garam Bukit:-
-melancarkan peredaran darah seluruh tubuh
-membantu membuang toksin dari badan & dapat mengelakkan virus
-melegakan kesakitan otot, sakit-sakit sendi, sengal-sengal & kekejangan otot kaki
-mengurangkan kesakitan & keletihan kaki setelah seharian berdiri & berjalan
-membantu merawat tumit kaki yg pecah / merekah

Cara-cara Menggunakan Garam Bukit Rendaman Kaki & Mandian dan Skrub Garam
1/ Campurkan 5 sudu besar / 100 gram Garam Rendaman & Mandian ke dalam air biasa/suam atau air bercampur ais

Rendaman – Rendam kaki/ badan selama 30 minit kemudian bilas dengan air biasa. Seeloknya di buat pada waktu rehat atau sebelum hendak tidur.

Mandian – Mandi dengan air bancuhan Garam Bukit. Biarkan air meresap ke tubuh badan selama beberapa minit kemudian bilas dengan air biasa.

Skrub – Bancuhan pekat (garam skrub) di lulurkan di seluruh badan atau tempat tertentu yang ingin di rawat dengan garam skrub. Biarkan sehingga kering selama beberapa minit kemudian bilas dengan air biasa.

Detail Produk
GARAM IONIK BUKIT
Berat:600+- gram
Harga sebungkus:RM3.50
Harga Pos:Bergantung jumlah berat barang

Hubungi saya untuk keterangan lanjut dan juga pembelian 
FB:Shehren Shahadan

No comments:

Post a Comment